Tıpkı fiziki mağazalarda olduğu gibi internet mağazaları yani e-ticaret sitelerinde de, banka ve kredi kartlarıyla ödeme alabilirsiniz. Bunun için, e-ticaret sitenize entegre edilmiş bir sanal pos hizmetinin olması yeterlidir. Peki, e-ticaret sanal pos nasıl alınır? Tam olarak kullanımı nasıldır? Bu yazımızda e-ticaret sanal pos ile ilgili farklı bilgilere, aşağıdan ulaşabilirsiniz.

E-ticaret sitelerinin sanal pos hizmeti alabilmesi ve müşterilerine bu hizmeti verebilmesi için, iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi direkt olarak bankalardan temin edilecek sanal poslar iken, bir diğeri ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yetki verilmiş ödeme alma şirketleridir. Temelinde bu şirketlerde sanal pos ile ödemeleri bankalar üzerinden temin ederken, sanal pos hizmeti almak isteyenlere yönelik şartları daha kolaydır.

Esnekpos sanalpos başvuru için istenilen bilgiler:

  • Nüfus cüzdanı örneği
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

Sanal poslar için bankalara yapılacak başvurularda istenilen evraklar, genel olarak bunlardır. Ancak bazı bankalar, farklı evraklarda isteyebilmektedir. Bu nedenle istenilen evraklar hakkındaki en net bilgi, banka şubesinden birebir görüşme ile öğrenilebilir. Başvuru yapıldıktan sonra, banka başvuruyu değerlendirmeye alıp gerekli incelemeleri yapacaktır. Uygun görülmesi halinde, sanal ödeme sisteminiz aktif edilerek gerekli bilgiler tarafınıza teslim edilir. Bankaların birçoğu, onaylanan müşteriler için kısa bir süre ürünün kullanımı için eğitim vermektedir.

SSL sertifikası: Bu sertifika, özellikle ödeme sayfalarında müşterilerin bilgilerinin üçüncü tarafların eline geçmesini, önlemek amacıyla kullanılmaktadır. 128 ya da 256 bit SSL sertifikası, web sitesinde mutlaka olmalıdır. Aksi halde, bankalardan bu hizmet için onay almanız mümkün değildir.

Sözleşmeler: Uzak mesafeli satış sözleşmeleri, Değişim ve geri iade sözleşmeleri, üyelik sözleşmeleri gibi müşteri ile aranızdaki ticaretin tüm şartlarını detaylandıracak sözleşmelerin, web siteniz üzerinde bulunması ve müşterinin onayına sunulması gerekmektedir.

Ürünler: Sanal pos hizmeti almak istediğiniz e-ticaret sitesinde, mutlaka ürün olmalıdır. Boş ya da ürün bakımından az sayılabilecek sitelerin, bu hizmeti bankalardan alması pek mümkün değildir. Tek ürün satışlarında, fazla ürünün olması gerekmemektedir.

Bankalara göre, çok daha kolay bir şekilde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı ödeme alma firmalarından sanal posun temin edilmesi mümkündür. Kimi firmalar şirketlere hızlı bir şekilde bu imkânı sağlarken, kimileri ise şirket olmayanlara da sanal pos kullanım imkânı sunmaktadır. Bu nedenle piyasa da bulunan birçok firmadan, daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • Kredi kartlarına, taksitli satış yapılabilir.
  • Müşterinizin, kredi ve banka kartlarıyla ödeme yapmasını sağlarsınız.
  • Gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında bulunan herkese satış yapılabilir.
  • Tekrar eden ödeme gerektiren durumlarda, zamanlama yapılabilir.
  • Pazaryeri modeli uygulayabilirsiniz.
Share:

Tags: Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos