İnternetten ödeme almak için şirket kurmadan sanal pos kullanma imkanında da artması, herhangi bir şirketi bulunmadan satış yapmak isteyenlere büyük avantajlar sunuyor.
Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızın vazgeçilmez hizmetleri arasında bulunan internet, ticarette de yine kişi veya firmaların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Hatta son yıllarda internet üzerindeki ticari rekabet, fiziki ticarete göre çok fazladır.
İnsanlara kolay ulaşılabilmesi, konfordan ödün vermeden satış yapılabilmesi, eleman ve diğer giderlerin minimize edilmesi gibi birçok nedenlerden dolayı internete yönelen şirketler kadar, şahıslarda ürün ve hizmet satışlarında sanal pos kullanabilmektedir. Günümüzde birçok ödeme alan kuruluşlar,şirket kurmadan sanal pos kullanımı imkânı sağlamaktadır.

Bunun için, öncelikle bu hizmeti veren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası onaylı yerli şirketlerin bulunması gerekir. Bunun dışında, yabancı ödeme alma şirketleri de, sıklıkla bu hizmeti verebilmektedir. Aracı bir firma üzerinden işlem yapılması nedeniyle yasal bir yol olmasına karşın, şahıs şirketi kurarak dilediğiniz ödeme alma firmasıyla çalışmanızda ayrı bir avantaj sunacaktır.
Özellikle daha uygun komisyon oranları ile çalışabilmek için, şirket kurmadan sanal pos hizmetlerinden yararlanmak isteyen birçok kişi de en azından şahıs şirketi kurarak hem daha resmi ve hem de daha uygun komisyonlarla sanal pos hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Sanal Pos kullanımı, her şeyden önce müşterinize kolay bir ödeme yöntemi sunmanız nedeniyle satışlarınızın artmasına imkân vermektedir. Birçok insan, bu tip ödeme yöntemlerini daha güvenilir bulmaktadır.
Hatta taksitlendirme yapılmasına imkân veren bir hizmet olması sebebiyle, satışların artmasına ekstra katkı sunmaktadır. Bir yandan müşterilerinize ödeme kolaylığı sunarken, diğer yandan farklı bankalarla uğraşmak, her bankadan hesap açtırmak gibi birtakım zorunluluklarda kalkmaktadır. Hangi banka olursa olsun, ödeme alma şirketlerinin mevcut banka hesaplarına ödemeniz yapılacağı için sizin tek banka hesabınızın olması bile bu tip bir ödeme almak için yeterli olabilmektedir.

Bu hizmete üyelik açıp müşterilerinize sunabilmek için, şirket olmadığınız kişisel müşterilere hizmet veren firmalardan yardım alabilirsiniz. Bu firmalar yerli ödeme alma yöntemleri olabileceği gibi, yabancı firmalarda olabilmektedir. Ancak Türkiye sınırları içerisinde faaliyet gösteren bir ödeme alma şirketinden hizmet almanız, olası sorunlarda yasal haklarınızı takip etmeniz için daha büyük avantaj sunacaktır.
Açacağınız hesap sonrasında size verilen pos bilgilerinin, web sitenize entegre edilmesi gerekmektedir. Son zamanlarda, sadece link paylaşımı şeklinde hizmet sağlayan firmalarında olması ve sayılarının her geçen gün artması nedeniyle, bu hizmeti sunan yerlerden işlem yapmanız halinde web sitenizin olma zorunluluğu da ortadan kalkmaktadır.
Satacağınız ürün ya da hizmetin, ödeme alma şirketinin genel prensiplerine uygun olması gerekmektedir. Aksi halde, pos hizmetinden yararlanmanız pek mümkün değildir.

Share:

Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos